Siekdami užtikrinti teigiamą lankytojų patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (cookies). Naršydami toliau, Jus sutinkate su slapukų (cookies) naudojimu.

Naujos kartos „Finder“ relės – patikimos ir sparčiai montuojamos

Parašė admin 2018.01.26 0 Komentarai

 

Elektronikoje ir elektrotechnikoje relės dažniausiai naudojamos galingų srovių valdymui (nedidelių srovių grandinėse dažniau naudojami tranzistoriai arba tiristoriai). Jų prireikia buitinėje elektrotechnikoje, esant automatiniam elektros variklių įsijungimui ir išsijungimui (apsauginė paleidimo relė), taip pat elektrinėse automobilių schemose, buitiniuose ir pramoninėse šaldytuvuose, skalbimo mašinose ir t.t. Nekalbant jau apie pramoninius įrenginius, gamyklas, energetikos sektorių ir pan., kur be relių išsiversti tiesiog neįmanoma. Kadangi tai be galo svarbus mazgas, renkantis tinkamas reles itin svarbus jų patikimumas ir patvarumas, tačiau ne mažiau reikšmingas dalykas ir montavimo spartumas bei paprastumas. Specialistai aukštai vertina italų gamintojo „Finder“ reles.


Įmonė „Finder“ buvo įkurta 1954 metais Italijoje, jos pagrindinė specializacija buvo įvairių relių ir laikmačių gamyba. Šiuo metu gaminamos produkcijos asortimentas yra virš 10 000 relių, skirtų plačiam pritaikymui gamybos, energetikos, statybos ir transporto srityse. Visos „Finder“ gamyklos yra Europoje, toks išdėstymas leidžia organizuoti optimalią relių logistiką visame pasaulyje. „Finder“ labai daug investavo į relių gamybos procesų automatizavimą ir kruopštų gaminių kokybės kontrolę kiekvieno gamybos etape. Šiandien „Finder“ gamina ne tik tarpines ir jėgos reles pramonei, bet ir ventiliatorius, termostatus, šildytuvus spintų mikroklimatui valdyti, elektros skaitiklius, maitinimo šaltinius ir kontrolei skirtas reles. Gaminamos relės skirtos geležinkeliams ir saulės energetikai, apšvietimo valdymui ir apsaugai nuo viršįtampių. „Finder“ produkcija yra kokybiška ir žinoma visame pasaulyje. Dabar „Finder“ pristato naujos kartos serijų lizdus su „Push-in“ spyruokliniais prijungimo gnybtais. Spyhttp://www.jumsinfo.lt/img/ADV94EN1.jpgruokliniai greito prijungimo gnybtai patikimai fiksuoja laidus lizde esant net stipriai vibracijai, todėl yra tinkamos ten, kur yra judančių įrenginių ar jų dalių, galingų motorų, konvejerių ir pan. Lizdai yra 94, 95 ir 97 serijų ir skirti įprastoms tarpinėms ir komutavimo 40, 44, 46 ir 55 serijos relėms. Nauji lizdai montuojami ant DIN bėgelio ir turi galimybę sumontuoti 99.02 serijos indikacinius ir apsaugos modulius, taip pat 86.30 serijos laikmačius. Iš papildomų priedų galima užsakyti markiruotę ir sujungimo šynas, pagreitinančias montavimo darbus. Spyruokliniai „Push-in“ gnybtai užtikrina greitą monolitinių arba daugiagyslių laidų su antgaliais prijungimą. Gnybto atidarymui reikia atsuktuvu paspausti specialų mygtuką. Daugiagyslio laido prijungimui rekomenduojama atidaryti gnybtą, įstatyti ir užfiksuoti laidą. Laido kontakto buvimą galima lengvai patikrinti, tam skirtos 2 mm skylės multimetro antgaliams.